بررسی تاثیر تغذیه بر تشنج |
کد مقاله : 1213-HMA |
نویسندگان |
رها زال خانی *1، فاطمه سرخی2، فاطمه زال خانی3 1دانشگاه فرهنگیان، پردیس فاطمه الزهرا واحد شوش دانیال (ع) 2اداره ی آموزش و پرورش شوش 3اداره ی آموزش و پرورش ناحیه 4 اهواز |
چکیده مقاله |
زمینه و هدف: رژیم غذایی کتوژنیک شایع ترین رژیم کاهش دهنده ی میزان تشنج در بیماران صرعی می باشد. رژیم کتوژنیک شامل مصرف مقادیر زیاد چربی می باشد. لذا در این تحقیق اثر مصرف مزمن روغن کنجد بر تشنج القا شده در موش صحرایی بالغ بررسی شده است. مواد و روش: 14 سر موش صحرایی به 2 گروه تقسیم شدند شامل: گروه کنترل (دریافت کننده سالین: 1میلی لیتر بر کیلوگرم)، گروه دریافت کننده مزمن کنجد که روغن را با دوز 5/1 میلی لیتر بر کیلوگرم در روز به مدت 21 روز و از طریق دهان دریافت کردند.. برای القای تشنج، 30 دقیقه بعد از دریافت سالین یا روغن، استریکنین به صورت زیر پوستی تزریق شد. سپس مدت زمان شروع تشنج و مدت زمان تا مرگ طی 30 دقیقه ثبت گردید. یافته ها: مصرف مزمن روغن کنجد زمان شروع تشنج را به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل افزایش داد اما تاثیری بر مدت زمان تا مرگ نداشت. نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که مصرف مزمن کنجد تشنج ناشی از استریکنین را در موش های صحرایی ماده بالغ به تاخیر می اندازد و این درمان در جلوگیری از تشنج مفید است. |
کلیدواژه ها |
استریکنین، روغن کنجد، تشنج، موش صحرایی |
وضعیت: پذیرفته شده |