روانشناسی در درک کاملتر تعلیم و تربیت با تعریف آنها نقش خود را ایفا میکند و آنها را با تعیین حدودشان مشخص تر میسازد، به ما آنچه را که باید انجام دهیم یا ندهیم خاطرنشان کرده و افقهای تازه ای را نیز پیشرویمان میگشاید. در ضمن این علم قادر است ایده هایی در ارتباط با اهداف تربیتی را به گونهای روشن تر به ما ارائه دهد. هنگامی که به نظر فرد یا افرادی هدف از تعلیم و تربیت مسائلی گوناگون مانند فرهنگ یا دیسیپلین، لیاقت، احساس سعادت یا سودمندی، دانش و مهارت، یا تکمیل تمامی توانایی ها، و سپس اظهارات، یا احتمالاً اندیشه های افراد باشد، همه نیازمند تعریف و توجیه خواهند بود، زیرا انسانها کاملاً متفاوتند، حتی در میان روشنفکران این تفاوت کاملاً آشکار است. آنها مثلاً در مورد فرهنگ یا آنچه میتواند مفید و راهگشا برای بشر باشد نظرات گوناگون ارائه میدهند. در اینجا این علم ما را در ملزم کردنِ خویش به ارائه اطلاعات و عقایدمان که مرتبط با اهداف تربیتی است در دورانی از تحولات اساسی که تربیت در ایجادِ آن کاملاً میتوانسته اثرگذار باشد، یاری میدهد.
روانشناسی و علوم تربیتی دانشی است که به مطالعه تعلیم و تربیت و بازشناسی مبانی، اهداف، اصول و روش های آن میپردازد تا بتواند به ترسیم یک نظام منسجم در تعلیم و تربیت و نقش آن در سبک زندگی دست یابد؛ نظامی که به بهترین نحو منافع و مصالح انسانها را فراهم سازد و بدین منظور از یافته های جامعه شناسی، اقتصاد، مدیریت و فلسفه نیز بهره می برد باتوجه به ریشهای بودن و نفوذ تعلیم و تربیت در همه ابعاد زندگی فردی و اجتماعی انسان و تاثیر پذیری نهادهای مختلف اجتماعی از آن، در کشورهای پیشرفته، بیشترین هزینه ها صرف آموزش و پرورش مورد نظر آنها شده و تحقیقات عمیق و گسترده ای جهت بهبود و گسترش آن صورت می گیرد. اما در کشوراسلامی ما، تعلیم و تربیت با آن همه اهمیتش در اسلام، هنوز جایگاه شایسته خود را پیدا نکرده است. امید است با حمایت محققان و صاحب نظران عزیز این مرز و بوم بتوان گام های استواری در جهت ارتقای سطح فرهنگ عمومی جامعه در حوزه های علوم تربیتی، روانشناسی و سبک زندگی در زمینه آسیب شناسی اجتماعی برداشت.
به یاری خداوند متعال با استعانت از حضرت بقیه الله الاعظم(عج) و در اجرای رسالت اصلی شبکه دانشگاه های مجازی جهان اسلام و با حمایت و مشارکت موثر دستگاه های اجرایی و مراکز علمی تحقیقاتی با هدف توسعه و ترویج علم و اندیشه های اسلامی و ایجاد فضای مناسب به منظور ارائه دستاوردهای نوین پژوهشی در این حوزه اقدام به برگزاری سومین همایش ملی آموزه های تربیت  در اسفند ماه 98 برگزار خواهد گردید. امید است با اتکال به خداوند متعال و تلاش کمیته علمی، برگزاری این کنفرانس بتوانیم گامی هرچند کوچک در راه اعتلای کشور عزیزمان برداریم.
 امیدواریم با همکاری و حضور شما در سومین همایش ملی آموزه های تربیت بتوانیم گام موثری در پیشرفت روز افزون کشورمان داشته باشیم.
دبیر اجرایی همایش
دکتر آیت اله کریمی باغملک